sábado, 25 de abril de 2009

Illes Columbretes, 4/4/09 (El regne de les Llagostes)

Hola, a principis d'aquest mes vaig anar a l'arxipelag de les Columbretes a Castelló. Com sempre que visito aquestes Illes, vaig realitzar 2 inmerssions. La 1ª a L'illot de la Senyoreta i la 2ª a la Foradada, que es una de les millors opcions com a 2ª inmersió, ja que la fondaria no arriba a 20 metres, podem així estar més temps en el fons i per la seva espectacuralitat. A més a més, en aquesta época de l'any, en que l'aigua encara es bastant freda, podem trobar infinitat de Llagostes vermelles d'un tamany considerable, per no dir gegants. En aquesta ocasió, vaig viatjar a aquestes Illes amb el centre Buceo Catalunya, juntament amb 12 companys més. Vam sortir de Vinaròs i el viatge va tenir una durada d'unes 2 hores i mitja, el trajecte d'aquest no es va fer llarg, ja que gaire bé tots érem vells coneguts.

Hi anàvem, el Venan (el jefe), el Toni i el Pepe (els veterans), el Josep Lluis (el càmara de l'expedició), el Bartu (un novat amb molta experiencia), el Miqui (un apassionat del fotosub), el Tomas (un bon divecon i futur instructor), el Pere i el Abel (com sempre van portar el busseig a l'extrem), el Asier (un Vasc amb molt sentit de l'humor), el Raul (un vell conegut de Buceo Catalunya) i el Carles (gaire bé sempre pots comptar amb ell per fer una inmersió).

A la 1ª inmersió vam fer 2 grups, uns vam anar a vorejar l'illot de la Senyoreta i uns altres van anar cap el Mascarat per després anar cap a la dreta d'aquest Illot. En aquesta 1ª inmersió vaig arribar gaire bé als 42 metres de fondaria i vam veure força Llagostes. També vam veure molts Peixos, però no tants com a l'Estíu i la Primavera, quant l'esclat de vida en aquestes Illes es francament espectacular. Com a 2ª inmersió vam escollir la foradada i allà, el nombre i el tamany de les Llagostes va ser espectacular, sobretot a l'Oest de l'illot, a 0n acaben les formacions rocoses i comença un fons més sorrenc. En aquesta inmersió vaig estar 71 minuts a sota l'aigua, però el record el tinc amb la meva dona l'any passat, ja que vam estar 87 minuts en aquest mateix lloc. Per sort, en totes dues inmersions vam gaudir de bona visivilitat i el día també va acompanyar.

La Senyoreta 4/4/09
(Nivel 3)
CompañeroTiempoProf.MáximaProf.MediaTemp.VisibilidadBotellaInicioFinal
Miqui y Bartu57'41.7m16.7m13ºcBuena15l200bars40bars

La Foradada 4/4/09
(Nivel 1)
CompañeroTiempoProf.MáximaProf.MediaTemp.VisibilidadBotellaInicioFinal
Miqui71'18.7m10.7m15ºcBuena15l200bars50bars

No hay comentarios: