domingo, 22 de febrero de 2009

Canons de Tamaríu, Llafranc 8/2/09

Hola a tothom, 2 díes després de fer la 1ª inmersió de l'any, vaig a anar a Llafranc per fer el Canons de Tamaríu. En aquesta ocasió vam anar 4 companys, amb moltes ganes de trobarnos bussejàn en un indret tant espectacular com son els Canons. Pero les nostres espectatives ja no vam ser tant positives, quan vam començar a descendir i vam comprovar que la visivilitat no arribava ni a 5 metres. De totes maneres vam gaudir de l'inmersió i també vam comprovar que les Gorgonies de l'interior dels Canons no van ser afectades per el passat temporal. També vam veure un Mero de bon tamany que malauradament no vaig poder fotografiar, pero a part d'aixo, no vam veure gaires peixos com podréu comprovar a les meves fotografíes. També vam constatar que a les sortides de barca ara a l'hivern, s'hi apunta força gent, ja que la nostra barca anava tota plena, cosa que resulta bastant incómode quan es tracta d'una embarcació neumàtica.

La setmana seguent vaig anar a Mataró a fer una inmersió també de barca, ja que hi visc a mitja hora d'aquesta població i no estava disposat a fer més de 100 kms per trovar-me el que em vaig trobar a Canons, o sigui, poca visivilitat i poca vida animal, i... sorpresa! Vam trobar un munt de vida (Congres, Morenes, Llagostes, Pops i fins i tot una Tembladera) i una visivilitat excelent. Malauradament en aquesta ocasió no vaig portar la meva càmara i no vaig poder reflectir aquesta experiencia en unes quantes instantaneas.

Canons de Tamaríu, Llafranc 6/2/09
CompañeroTiempoProf.MáximaProf.MediaTemp.VisibilidadBotellaInicioFinal
Pere y Abel45'35.6m20.1m12ºcMala15l200bars50bars



sábado, 21 de febrero de 2009

Cala de Aiguafreda, Begur 6/2/09

Hola amics, per fí la 1ª inmersió de l'any. Aquesta va ser a la Cala de Aigufreda a Begur. En aquesta zona per sort, el passat temporal no va fer tant mal com a d'altres, malgrat que si que es notava que les praderes de Posidonies habien estat afectades. Com sempre que hi vaig a aquest puesto, vam anar a visitar les 2 ximeneies. Abans, a l'entrada d'una d'aquestes i trobavem una esculptura d'un Molí de Vent, pero sembla ser que el temporal el va desplaçar del seu lloc i no el vam trobar. Una vegada visitades les xemaneies, vam donar una volta per allà abans de fer camí de tornada, malauradament no vam trobar gaire cosa, excepte una Morena molt amagada al seu cau. Ja de tornada, vam trobar algunes Llagostes petites i algún Pop també de petit tamany. Per cert, que l'aigua estava bastant freda (12º) i la visivilitat tampoc era gaire bona, pero tot i així vam estar una hora llarga gaudín d'aquesta inmersió.

Cala de Aiguafreda 6/2/09
CompañeroTiempoProf.MáximaProf.MediaTemp.VisibilidadBotellaInicioFinal
Pere60'19m10.6m12ºcReducida15l210bars70bars



martes, 10 de febrero de 2009

Las 25 mejores fotos del 2008

Hola, hace más de un Mes y medio que no actualizo el blog, pero es que debido a los temporales que azotaron nuestras costas a finales del año pasado y principios de este, y las rachas de viento que han habido ultimamente, no me ha sido posible salir a bucear durante todo este tiempo, excepto este fin de semana pasado, que hice un par de salidas ya que tenía un mono de la ostia. Pero esas fotos las subiré más adelante, ya que antes tenía pendiente hacer una recopilación con mis fotos favoritas del año pasado. No he seguido ningún criterio sobre composición, enfoque, macro o ambiente, ya que mis fotos son totalmente amateur, hechas con una cámara compacta sencilla y sin flash externo. Simplemente son fotos que en su momento fueron muy especiales y que desde mi modesto punto de vista no están mal. También he hecho una tabla con el total de inmersiones y el tiempo que he estado sumergido este pasado año entre otros datos.

Espero que este 2009 sea igual de positivo que el pasado año, ya que pude bucear bastante (no tanto como a mi me habría gustado), sobretodo en la Costa Brava (digamos que es mi habitat natural), en las Islas Columbretes y en la Isla de Gran Canaria, de la que guardo un grato recuerdo. Pero lo mejor de todo ha sido la gente con la que he compartido todas estas inmersiones, burbujas y momentos fantásticos debajo del agua. Así que gracias a todos y espero que sigais visitando este pequeño rincón dedicado a todos los aficionados al buceo deportivo.



Inmersiones 2008
NºInmersionesDesde PlayaDesde BarcaProfundidad max.Tiempo max.Tiempo totalTemp.max.Temp.min.
48163237,2m87'2573'23ºc12ºc