martes, 29 de abril de 2008

La Mar menuda, Tossa de Mar 27/4/08

Hola, este pasado Domingo estuve en Tossa en la Mar menuda, hacía casí medio año que no pasaba por allí, y en aquella ocasión fue para estrenar traje seco. Esta última inmersión estuvo muy bién, ya que la visivilidad fue aceptable, vimos bastante vida y estuvimos más de una hora en el agua. Entre las especies que vimos cabe destacar un Poyo, este es un Pez de la familia de los Escorpénidos y esta era la 1ª vez que lo fotografiaba (es el de la última foto). También estuvimos acompañados durante toda la inmersión por un buen número de Espáridos, como podréis comprobar en las fotografias. También veréis unos cuantos Salmonetes reales, estos están en una foto que fue tomada en el interior de la pequeña cueva que se puede visitar en esta inmersión, la foto quedo algo deslucida, ya que había mucha partícula en suspensión en el interior de la cueva. Como fotografía curiosa, esta la de una Cabrilla pasando a traves de una argolla. También fotografié un buen número de Serranos que son bastante abundantes en esta zona, pero desgraciadamente todas estas fotos quedaron movidas o mal encuadradas. Ya, con el rumbo de vuelta descubrimos una pequeña morena escondida en su guarida, pero por suerte la pude fotografiar antes de que desapareciera en el interior de su agujero.

Visitar la página de Rafael Boix, que fue uno de mis compañeros en esta inmersión y que para esta ocasión trajo un gran angular para hacer un poco de fotografía ambiental.

Hola Wini, supongo que leerás esto. Espero que te gusten las fotos y que te mejores pronto.
La Mar menuda
CompañeroTiempoProf.MáximaProf.MediaTemp.VisibilidadBotellaInicioFinal
Rafa y Montero67'21.9m14.9m13ºcRegular12l210bars30bars


miércoles, 23 de abril de 2008

Dofí Nord, Illes Medes 20/4/08

Hola de nou amics, com ja us vaig comentar en l'anterior post aquest passat Diumenge vaig ser a les Medes fem l'inmersió del Dofí, va ser una inmersió en que la visivilitat va ser molt dolenta com podréu comprobar en algunes de les fotografíes, però que va estar força bé, ja que vam fer el tunel que travessa la meda petita, que com ja sabéu alguns te prop de 90m de llarg. L'inmersió la vam començar a la cara Nord, i desde aquí vam travessar el tunel del Dofí per anar a la cara Sud, per posteriorment agafar a la nostra esquerra el tunel llarg que travessa l'illa. A l'entrada d'aquest tunel , n'hi había un Llamantol que jo no vaig veure i per desgracía no vaig poder fotografiar, al seu interior vaig fotografiar un Congre, però com que n'hi había molta partícula en suspensió, la fotografía va quedar poc lluida. Poc després vaig veure una Llagosta, però les fotografíes que l'hi vaig fer no vam sortir gaire bé. Ja, a la sortida del tunel, a la cara Nordd, vaig fotografiar un Nudibranqui que em va quedar força bé, i també vaig fer un parell de fotos a unes Gorgonies que estavam a la pared dreta de la sortida del tunel. De camí cap al vaixell vam trobar un Pop i uns quants Espàrids com podrèu comprobar en les fotografíes, i quant ja donàvam per finalitzada l'inmersió, vaig trobar un Mero a l'interior de una petita cova al que l'hi vaig fer unes quantes fotos, però no més una em va quedar bé per pujarla a aquest post. De fet en aquesta inmersió vaig contabilitzar fins a 3 Meros, però no va ser fins a aquest últim que vaig poder fer alguna foto a aquest esplendid Serrànid.

La nostra intenció, era una vegada haber arrivat a l'alçada del Vaixell, depenén del nostre consum d'aire, travessar un altre cop el tunel del Dofí per anar cap a la dreta cap al sifó que acaba en una càmara d'aire. Però no va ser possible, ja que ens vam entretenir molt fem fotos i aixó ens va penalitzar en el nostre consum d'aire, així que ens vam quedar amb les ganes, però de totes maneres va valer la pena, sino miréu les fotos del meu company Rafael Boix.

He afegit 2 nous enllaços al blog. Un el trobaréu a l'apartat "Noticias y Publicaciones", i es el blog personal d'en Miquel Portes, fundador de la plana web Mare Nostrum. En aquest blog trobaréu informació molt detallada sobre les diferents especies animals i vegetals que ens podem trobar a les nostres inmersions, així com unes excelents fotografíes. I el següent enllaç que es diu Fotosubmarina, el trobaréu a l'apartat "Fotografía y Video". En aquesta web hi trobaréu moltes de les fotos del Grup Mare Nostrum, i està molt bé, ja que moltes fotografíes vam acompanyades d'una explicació de la especie animal o vegetal a la que pertany.
Dofí Nord
CompañeroTiempoProf.MáximaProf.MediaTemp.VisibilidadBotellaInicioFinal
Rafa
60'24.1m15.2m12ºcMala15l200bars30bars

lunes, 21 de abril de 2008

Les Cambres, L'escala 19/4/08

Hola, este Sábado pasado estuve buceando en L'Escala, donde realizé la inmersión conocida por Les Cambres. Esta inmersión es de un perfil más bién sencillo, ya que no se alcanza una gran profundidad y la orientación también resulta bastante sencilla. La inmersión en si comienza rodeando una gran piedra y pasando por un pequeño cañón, para llegar a la pared en la que se realiza gran parte de esta inmersión, una vez en esta pared y siempre dejandola a nuestra derecha, avanzamos hasta llegar a una chimenéa que tiene su entrada a unos 18m de profundidad y la salida a unos escasos 8 o 9m de la superficie, una vez hecho esto, si el consumo de aire no ha sido excesivo te puedes dar una vuelta por los alrededores de esta chimenea, llegando a alcanzar los 20m de profundidad o más si lo deséas. A media botella es aconsejable por no decir obligatorio iniciar el regreso, siempre dejando la pared a nuestra izquierda, o sea, deshacer el camino que hemos hecho, pero una vez lleguemos a las inmediaciones de la gran piedra que rodeamos al principio de la inmersión, en vez de rodearla seguiremos recto para finalizar la inmersión, por el camino veremos un arco de piedra a nuestra derecha muy llamativo y a nuestra izquierda una cueva bastante atractiva, pero yo al no conocerla solo me aventuré unos pocos metros en su interior para acontinuación abandonarla por el mismo punto de entrada y continuar hasta el punto donde se finaliza la inmersión, este esta muy bien, ya que estas en una cota de entre 6 y 5m para así poder efectuar la parada de seguridad con total tranquilidad.

Como nota negativa de la inmersión, ci
tar la mala visivilidad (apenas me fue posible sacar una foto decente) debida a las lluvias y a algún pequeño temporal de los días anteriores, y la preocupante falta de peces nectobentónicos tan típicos de estos fondos, ya que aparte de algún Lábrido solitario y algunas Castañuelas, Espáridos como Sargos y Mojarras o Serránidos como los típicos tres colas o las Cabrillas brillaban por su ausencia.

Mañana o pasado subiré el próximo post, ya que al día siguiente fuí a bucear a las Illes Medes donde realizé la inmersión del Dofí, esta vez sin ningún incidente.
Les Cambres
CompañeroTiempoProf.MáximaProf.MediaTemp.VisibilidadBotellaInicioFinal
Jorge
53'20.4m10.3m12ºcMala12l210bars50bars

miércoles, 16 de abril de 2008

Punta Santa Anna, Blanes 13/4/08

Hola, aquest passat Diumenge vaig ser a Blanes fen una inmersió a la Punta de Santa Anna. L'entrada i la sortida de l'aigua van ser una mica complicades, ja que n'hi havía una mica d'onatge. La visibilitat va estar bè, ja que jo l'esperava més dolenta, ja que havía plogut els díes anteriors. En aquesta inmersió com ja sabéu els que l'heu fet, es de visita obligada els Canons que estan enfonsats a prop de la gran llosa, i així ho vam fer, vam enfilar rumb cap a la llosa per visitar els canons. Pel camí vam trobar unes nanses, que per sort estaben buides. D'altre banda, es curiós veure, que uns dels Canons esta enfonsat a la sorra en posició vertical mostrant la seva boca, que segurament en un passat, va fer foc en més d'una ocasiò. Malauradament no vam trobar gran cuantitat de vida, i per aquest motíu no vaig fer gaires fotos. També vam visitar la petita cova que esta en un dels extrems de la llosa, una vegada vista la cova, vam acabar de vorejar la llosa i vam comprobar que els nostres manómetres ens aconsellàvem d'enfilar rumb cap a la platja, i així ho vam fer per posar fi a aquesta entretinguda inmersió.
Punta de Santa Anna
CompañeroTiempoProf.MáximaProf.MediaTemp.VisibilidadBotellaInicioFinal
Raul61'17m12.5m13ºcRegular15l190bars40bars


miércoles, 2 de abril de 2008

Dofí Sud, Illes Medes 30/3/08

Hola, aquest passat Diumenge vaig fer una inmersió al Dofí Sud a les Illes Medes. Es una inmersió que me encanta fer, ja que els seus tunels i Coves son força atractíus. Però en aquesta ocassiò no vaig poder gaudir d'ells com a mi m'ahuría agradat, ja que el meu company era bastant reticent a entrar en aquests llocs. Per els que no hi conegueu aquesta inmersió no més asenyalar-vos que n'hi han 2 tunels (un de força llarg, 90 metres), i un sifó que acaba en una càmara d'aire. Cap dels tunels ni el sifó presenten una gran dificultat, ja que son bastant amples. Al tunel llarg a meitat del camí el meu company va girar cua i s'en va anar cap a l'exterior, ja que no es sentía cómode al seu interior, així que vaig decidir anar cal al sifó, una vegada a l'entrada d'aquest vaig preguntar al meu company si volía entrar i em va dir que si, així que vam entrar, però altre vegada a meitat del camí s'en va donar la volta cap a la sortida mentre jo l'hi esperava a la càmara d'aire, donan-men un bon ensurt, ja que quan va arribar a l'entrada de la cova es va quedar estes a terra con si es trobes malament, però per sort nomes era víctima de l'estress que l'hi va provocar estar a l'interor de la Cova. Així que quan es va recuperar vam continuar l'inmersió sense cap complicació més, però desgraciadament a aquesta inmersió si no fas els tunels i coves no es gaire atractiva.

Així que ja sabeu, si os fan por les coves o simplement no os trobeu cómodes al seu interior, no hi entreu, ja que podeu ser víctimes del panic i tenir un accident. I tampoc feu l'inmersió del Dofí Sud de les Medes, ja que el seu gran atractíu son precisament els seus tunels i coves.
Dofí Sud
CompañeroTiempoProf.MáximaProf.MediaTemp.VisibilidadBotellaInicioFinal
Quico60'18,7m11.7m13ºcMala15l200bars60bars