lunes, 31 de diciembre de 2007

Cala de Aiguafreda, Begur 30/12/07 (L'última inmersió de l'any)

Hola, com ja vaig comentar a l'últim post, ahir vaig estar fen una inmersió a la Cala de Aiguafreda. Va ser una inmersió que va anar molt bé, ja que vam gaudir d'una bona visivilitat i el Mar estava tranquil. Com sempre que faig aquesta inmersió, vaig anar cap a les ximeneies que es troben a l'esquerra d'aquesta Cala per inspeccionarles, ja que l'última vegada que vaig ser, vaig trobar una Tembladera al costat d'aquestes, en aquesta ocasió no vaig tenir sort, però vaig poder fer un parell de fotos guapes en aquestes i per les inmediacións. De camí de tornada vaig constatar que encara hi han submarinistes que no respecten les normes del Busseig esportíu, i agafen animals per emportar-sels a casa, quan tots els que practiquem aquest esport sabem que estem limitats a l'observació i sota cap concepte podem tocar, agafar, atrapar o el que encara es pitjor, matar cap animal per portarlo a casa, ja que per fer aixó hi ha un altre esport tant respectable com el nostre que es la Pesca Submarina. Espero no tornarme a trobar amb aixó en cap inmersió més, ja que per mi es força desagradable. Pero bé, la part possitiva va ser que vaig poder fer unes bones fotos, que vaig gaudir d'una bona inmersió i que aquesta va tenir una durada de més d'una hora.
Cala de Aiguafreda
CompañeroTiempoProf.MáximaProf.MediaTemp.VisibilidadBotellaInicioFinal
Pere y Rafa71'19,5m13,4m13ºcBuena15l220bars50bars

domingo, 30 de diciembre de 2007

Cala Mateua, L'Escala 28/12/07

Hola, aquest passat Divendres vaig ser a la Cala Mateua (L'Escala) fen una inmersió que ja he fet en d'altres ocasións, però aquesta vegada vaig fer un recorregut diferent a les anteriors, ja que vaig començar l'inmersió a un puesto anomenat "la depuradora" per despres enfilar rumb cap a l'Illa Mateua i finalitzar aquesta a la propia Cala. L'avantatge de començar aquí l'inmersió es que una vegada ens llancem a l'aigua, a la nostra esquerra i tant sols a 8 metres de profunditat trobem un tunel d'uns 15 o 20 metres de llarg molt maco, ja que te tot el sostre ple de petites branques de Coral (s'ha d'anar amb compte amb les aletes), i a la meitat del tunel hi ha una ximeneia per la que si vols pots sortir. Una vegada vam fer aquest tunel vam anar rumb a l'Illa Mateua, per fer un altre tunel que travessa l'illa per un dels seus extréms. Llàstima que la visibilitat no va ser gaire bona i que la quantitat de vida que vam veure més aviat va ser minsa. Encara recordo quan a principis d'any, vaig fer aquesta inmersió i a la sortida d'aquest tunel ens vam trobar una imponent Rajada Mosaic, a la que per sort, vaig poder fotografiar.

Aquest matí també he anat a bucejar a la Cala Aiguafreda, on hem fet l'última inmersió de l'any i on he pogut fer unes bones fotos i gaudir d'una visivilitat excelent. Però aquesta esperiencia la deixo per el proper post.

Cala Mateua
CompañeroTiempoProf.MáximaProf.MediaTemp.VisibilidadBotellaInicioFinal
Pere71'15,2m9,7m13ºcReducida15l210bars50bars