domingo, 29 de julio de 2007

El Pessebre, nocturna Mataró 27/7/07

Hola, abans d'ahir vaig estar a Mataró fen una nocturna a la que vaig decidir portar la meva càmara, ja que normalment no porto la càmara a les nocturnes perquè considero que no tinc l'equip adient per fer fotos en aquestes condicions, pero bé, la vaig portar i vaig poder fer unes quantes fotos (no gaires). Vam fer l'inmerssió anomenada el Pessebre, a la que es pot trobar una gran Biodiversitat: Gambes, Llagostes, Bogabantes, Pops, Sípies, Congres, Mòrenes, Escórpores etc. Jo paricularment vaig veure un munt de Llagostes petites anomenades vulgarment "Cigarres", un parell de Morenes (una bastant gran), un Congre que de seguida es va amagar al seu cau i per tant no el vaig poder fotografiar, unes quantes Escórpores, un Pop comú i al final de l'inmerssió un Pop de Terra amb el que vaig estar jugan una estona, però al que malauradament les fotos que l'hi vaig fer no van sortir gaire bé. Quan vam acabar l'inmerssió i treiem el cap de l'aigua, com anecdota ja que a Mataró estaven de Festa major, vam veure els focs artificials que estaven fen en aquell moment a la ciutat, i a més feia lluna plena i la superficie del Mar estaba totalment en calma, ho sigui, que tot en conjunt va acabar donant-li un toc un tant idílic a l'inmerssió. L'inmerssió va tenir una durada de 56 minuts amb una profunditat màxima de 21,3 metres i una temperatura mínima de l'aigua de 22ºc.

domingo, 22 de julio de 2007

Carall Bernat, Illes Medes 22/7/07

Hola, este pasado Domingo estuve en las Illes medes haciendo la inmersión del Carall Bernat, que es un Islote que se encuentra en este singular archipiélago, que antiguamente fue refugio de Piratas, más tarde una Prisión Militar y que hoy en día es una reserva Natural. La inmersión estuvo muy bien, ya que la visibilidad era bastante buena y la variedad y diversidad de vida más que notable, con muchos Meros que ahora están en época de apareamiento, Sargos Breados, Dentones enormes (que desgraciadamente no pude fotografiar), miles de pequeños Tres colas e infinidad de Gorgonias. En el apartado fotográfico pude sacar un 1er plano de un inmóvil Cabracho que salió bastante favorecido (jejeje), también saqué fotos de los 4 tipos de Sargos que habitan nuestras costas, que son el Sargo Breado o Sard Imperial, el Sargo Picudo, el Sargo común y la Mojarra. También fotografié a unos pequeños Nudibranquios que estaban posados en unas Algas y a un Mero que estaba enrocado en su cueva casi al final de la inmersión. La inmersión tuvo una duración de 59 minutos con una profundidad máxima de 30,8 metros y una temperatura mínima del agua de 20ºc.

martes, 17 de julio de 2007

La Foradada, Illes Columbretes 15/7/07

Hola de nou, la 2ª inmerssió del día va ser a la Foradada, un Illot que antigament es feia servir com a camp de tir per l'Exèrcit i que avui día a passat a ser espai natural protegit com la resta de les Illes Columbretes, encara avui día podem veure alguns projectils que no van esclatar encastats a la superficie de l'illa. Aquesta inmerssió va ser una mica mes light que la 1ª, ja que no vam baixar a tanta profunditat i la temperatura de l'aigua va ser més comfortable. També vam trobar gran quantitat de vida, Daurades, Meros, Corvalls i una Morena enorme, llàstima que la visibilitat en aquesta inmerssió no era tant bona com a la 1ª i moltes fotos van quedar deslluides per aquest motiu. Així que una vegada a l'arc de pedra que es troba sota l'aigua i es el que dona nom a aquesta inmerssió, m'hi vaig recrear a fer fotos a contrallum als companys i a un Mero molt amistós que va posar per mi. Una vegada fetes les fotos a contrallum, vam donar una volta per l'indret i vam trobar una Morena de gran tamany a la que l'hi vaig fer un parell de fotos i també alguna que altre Daurada que també es van deixar fotografiar. L'inmerssió va tenir una durada de 60 minuts amb una profunditat màxima de 21'6m i una temperatura mínima de l'aigua de 21ºc. Per cert, estic encantat amb el nombre de visites del blog i que la gent es descarregui les meves fotos, però si voleu també podeu fer un petit esforç i deixar algún que altre comentari al peu dels diferents posts que vaig publicant setmanalment. Així fariem aquest blog més dinàmic i divertit amb la vostra participació.

lunes, 16 de julio de 2007

La Senyoreta, Illes Columbretes 15/7/07

Este pasado Domingo estuve en las Columbretes, que es un archipiélago de origen volcánico que actualmente es una reserva natural y que se encuentra ubicado en frente de las costas de Castellón a 27 millas nauticas de Alcossebre, que es del Puerto desde donde salí en dirección a las ya mencionadas islas. Una vez allí realice 2 inmersones, la 1ª que es la que nos ocupa este post fue en el islote de la Senyoreta, en donde realicé una inmersión un tanto profunda ya que llegué a los 42,8m, pero valió la pena, ya que nos encontramos (mis 2 compañeros y yo) una Langosta enorme a la que pude fotografiar. Poco a poco fuimos ascendiendo hasta llegar a una cota más confortable donde nos encontramos con varios Meros de diverso tamaño, algunas Seriolas, Doradas de más de 2 Kilos, innumerables Corvallos, Dentones y un sin fín de peces pequeños perseguidos por alguna que otra Barracuda. Como veis una inmersión en donde pudimos observar gran cantidad y variedad de vida. Cuando ya casí estábamos finalizando la inmersión divisé a lo lejos un gran grupo de Barracudas, a las que me acerqué con sumo cuidado para poder fotografiar, ya que son peces sumamente huidizos. Así que gracias a mi destreza o a la buena suerte o a que simplemente ese día a esos elegantes peces les apetecía posar, logré sacar unas buenas instantaneas de los mismos. En el siguiente post que espero publicar mañana o pasado, subiré el resto de las fotos y describiré como fue la 2ª inmersión que tuvo lugar en la foradada. El tiempo de inmersión en la Senyoreta fue de 58 minutos con una profundidad máxima de 42,8 m y la temperatura mínima del agua de 18ºc.